پیوند فیلم ساز با مخاطب مردمی، دغدغه ی جشنواره فیلم عمار
نگاهی به تاریخچه جشنواره مردمی فیلم عمار+کلیپ
جشنواره مردمی فیلم عمار چهارمین دوره خود را پیش رو دارد. در طی این چند سال جشنواره فراز و نشیب های زیادی را پشت سرگذاشته است. پایه های جشنواره مردمی فیلم عمار در فتنه سال 88 شکل گرفت. فتنه ای که واکنش بچه حزب اللهی ها را در سکوت شبه روشنفکران نسبت به آن به همراه داشت. وحید جلیلی در تشریح نحوه شکل گیری جشنواره عمار این طور پیوند آن را با فتنه سال 88 توضیح می دهد: "حزب اللهی های فعال در عرصه فرهنگی در سال 89 و حول محور 9دی فیلم هایی تولید کرده بودند که به رسم معمول در هیچ کجا پذیرفته نمی شد و در فضاهای هنری مرسوم نسبت به این فیلم ها دافعه وجود داشت. جشنواره عمار با اکران همین آثار که تعداشان از 19- 18اثر فراتر نمی رفت شکل گرفت. نام جشنواره نیز از بیانات مقام معظم رهبری در سال 88 گرفته شد. نام متبرک حضرت عمار (ع)، شخصیتی که در صدر اسلام در زمینه جنگ روانی مشهور است."
اولین سال جشنواره در سکوت فضاهای خبری شبه روشنفکران برگزار شد.محتوای متفاوت فیلم های جشنواره نسبت به محصولات فرهنگی مرسوم بعد از انقلاب به فرم جدیدی نیز نیازمند بود. تصمیم بر آن شد تا محتوای متفاوت آثار جشنواره با فرم تازه ای در اکران همراه شود. بر همین مبنا مردم به پای کار آمدند. مردمی که در نبود حمایت های مادی وزارتخانه ها و سازمان ها به سفیران جشنواره مردمی فیلم عمار در سراسر ایران بدل شدند.
امسال در حالی به روزهای آغازین جشنواره نزدیک می شویم که به گزارش دبیرخانه جشنواره، برآوردهای اکران مردمی،تنها در هشت استان کشور، نشان دهنده این است که مردم در بیش از 2000 نقطه و در مکان هایی نظیر مسجدها، حسینیه ها، پارک ها، اتوبوس های مسافربری، پادگان ها، زندان ها، خانه های شهدا، مدارس، دانشگاه ها و حوزه های علمیه به تماشای فیلم های جشنواره خواهند نشست. بسیاری از اکران ها در شهرهایی است که تاکنون سینما به آنجا راه نیافته است. کلیپ اکران های مردمی نگاهی است به تاریخچه جشنواره مردمی فیلم عمار از زبان وحید جلیلی، حامد بامروت نژاد، حجت الاسلام پناهیان، نادر طالب زاده، و سفیران جشنواره در جای جای کشورمان، که می توانید از لینک زیر آن را دریافت نمایید.
لینک دانلود کلیپ اکران های مردمی
- ۹۲/۱۰/۰۷