وحید جلیلی در اختتامیه چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار :
هنوز فیلمی با موضوع "هفده هزار"ایرانی قربانی ترور ساخته نشده است
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس ، وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار در اختتامیه این جشنواره گفت : جشنواره مردمی فیلم عمار در اولین سالگرد جشن مردمی نهم دی در سال 89 تأسیس شد . در این سال کار با بیست فیلم که توسط فیلمسازان حزباللهی در نقاط مختلف کشور برای تشریح ابعاد فتنه ساخته شده بود ، آغاز شد . در دوره دوم شاهد حضور 300 فیلم بودیم ، در دوره سوم 700 فیلم و امسال فرزندان انقلاب اسلامی بیش از یک هزار عنوان فیلم را به جشنواره ارسال کردند .
وی افزود : امسال در بخش دیگری فراخوان بینالمللی هم دادیم و برای خود ما هم جالب بود که بیش از 700 اثر از فیلمسازان حدود 70 کشور در سایت جشنواره ثبتنام کردند . همین استقبال بینالمللی در این مدت به ما نشان داد که انسانهای زیادی وجود دارد که از انحصار پیچیده رسانههای جهان رنج میبرند و به دنبال روزنهای میگردند تا از طریق آن فریاد خودشان را به مخاطب برسانند و انشاءالله از سال آینده بخش بینالملل جدیتر دنبال خواهد شد .
جلیلی خاطرنشان کرد : چندی قبل در غزه فلسطین اولین دوره جشنواره اکران شد که برای ما بسیار شوقانگیز بود و دوستان ما گلایه میکردند که تعدادی از بهترین آثار ضد اسرائیلی سینمای ایران نظیر «بازمانده» حتی پس از 20 سال از ساخت به دست آنها نرسیده است .
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار تأکید کرد : جشنواره عمار تأسیس شده است تا این سؤال را در ذهن مخاطب ایجاد کند که اولاً چرا بسیاری از کارهای تولید شده به مخاطب خودش نمیرسد و یا در صورت تولید در داخل کشور مهجور میماند و حتی از مخاطب بالقوه منطقه خودش نیز دریغ میشود ؟ و نکته دوم این است که در کنار این آثار ساختهشده داستانهای ما چرا به سینما راه پیدا نکرده است ؟
وی با اشاره به اینکه هیچ ملتی به اندازه ملت ایران قهرمان نداشته است ، گفت : چند درصد از قهرمانان ملی ما به قاب سینما راه پیدا کردند در حالی که 32 سال پیش رئیسجمهور ، نخستوزیر و نمایندگان ما را ترور کردند ، بیش از 17 هزار نفر از مردم ما را ترور کردند و حتی یک فیلم درباره شهدای ترور ساخته نشد و این در حالی است که سینمای ایران در بین 10 کشور اول دنیا به لحاظ امکانات فنی و نیروی انسانی قرار دارد .
جلیلی تأکید کرد : سینمای ایران به برکت انقلاب اسلامی و جمله درخشان امام خمینی در بدو ورودشان در بهشتزهرا (س) تکلیفش را روشن کرد و امام با جمله «ما با سینما مخالف نیستیم با فحشا مخالفیم» تکلیف نظام و انقلاب را با سینما روشن کرد و ما از آن سینمای نحیف ، سخیف و ضعیف شاهنشاهی عبور کردیم .
وی افزود : با کنار گذاشته شدن معیارهای غلط و سخیف به معیارهای عالیتر انقلاب خدمات بزرگی به سینما کرده است و ای کاش میتوانستیم از خدمات سینما به انقلاب اسلامی هم سخن بگوییم . مطمئناً سینما خدمات زیادی کرده است و به خصوص در حوزه دفاع مقدس فیلمهای زیادی ساخته شده اما سؤال این است که چقدر متناسب با ظرفیتها بوده است .
وی در ادامه بیان داشت : جشنواره عمار آمده است تا این فاصله را پر کند و بسیاری از مجهولاتی که در سینما مطرح میشد و مجهولات غلطی بود مانند اینکه هنرمند انقلابی نداریم و هنر انقلابی مخاطب ندارد را خط بطلان کشیده است .
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار در خاتمه بیان داشت : امشب در اختتامیه جشنواره عمار با بخشی از جریان جدید انقلاب اسلامی آشنا خواهید شد که همگان را به شوق خواهد آورد . امروز سالگرد شهادت یکی از علمداران و نشانههای بزرگ زندهبودن انقلاب در نسل سوم یعنی دانشمند شهید «مصطفی احمدیروشن» است و باید یاد او را گرامی بداریم .